Karriere

Mikkel er en dansk racerkører født og opvokset i Struer. I en alder af blot 7 år, startede Mikkel  sin karriere I TMSK ( THY Motor Sports Klub). Her blev det til utallige sejre både i nationale samt internationale løbsserier.

Mikkel O. Pedersen Kart nummer 117
Mikkel Kart nummer 117

2012 blev året hvor Mikkel skulle tage næste skridt op ad stigen. Et ”prøve” år i formel Ford. Det endte med et DM i  Zetek klassen, og undervejs blandede han sig i topstriden mod de hurtigere Duratech.

Formel Ford Zetek

Mikkels største drøm har altid været at køre ræs i en Porsche. Den drøm blev opfyldt da han som 16-årig deltog, som den yngste kører i hele verdenen, i en Porsche 997 GT3 CUP bil. Han deltog i speciel saloon mesterskabet. Her blev der kørt imod langt kraftigere biler og væsentlig andre budgetter. Og Budgettet blev netop grunden til at Mikkel måtte ”nøjes” med en fjerde plads i mesterskabet i sit rookie år. Året efter forstatte han i serien, hvor han som 17-årig kunne formå at få den gamle Porsche GT3 ræser i mål på en samlet 2. plads i Danmarksmesterskabet.

Første 997 GT3 Cup

I 2014 fik Mikkel uventet hjælp fra en landsmand bosat i Norge. Peter Høst Hansen, som til daglig ejer og driver Norges rørlegger Bedrift, mødte Mikkel under et løb på Jyllandsringen. Her faldt de to så godt i snak, og Peter tilbød Mikkel, at låne sin egen bil til den ene afdeling der skulle køres i Norge. Derfor blev det muligt at deltage i hele sæsonen. Mikkel kæmpede sig til en meget flot 2 plads i mesterskabet, i det store blandede Speciel saloon felt.

Peter Høst Hansen Og Mikkel O. Pedersen

Peter blev også manden, der gjorde det muligt for Mikkel at deltage i Porsche Carrera Cup Skandinavien. I 2015 kørte de sammen i Norges Racing Team. Mikkel startede i en Porsche 997 GT3 fra 2010, feltets ældste bil. De første 4 løb gjorde Mikkel rent bord ved, at snuppe sejren i 997 klassen. Men ikke nok med at vinde mod de andre 997, nej han kom skam også på skamlen mod de hurtigere 991 (nye model). Derfor blev der i samråd med bl.a. Porsche motorsport, indkøbt en Porsche 991 GT3 cup til de resterende løb i sæsonen. Mikkel viste igen og igen køreegenskaber på et vanvittigt højt niveau. En fjerdeplads i den samlede stilling. Årets rookie 2015 var blot nogle af de titler han kunne bryste sig af.

CCS Mikkel

Porsche Carrera Cup Skandinavien havde på denne baggrund derfor ikke svært ved, at indstille Mikkel til Porsche Motorsports Junior program. Blandt 9 af verdens bedste GT kørere, skulle Mikkel vise sit værd på Lausitzring, en kold oktober dag. Det blev en meget lærerig dag, og gav en masse nye kontakter.

Porsche junior programme

Christian Land fra Land Motorsport var en af de kontakter. Han ringede en aften og spurgte Mikkel, om han havde tid til, at deltage i Porsche Mobil1 Super Cup i Austin. Det tog ikke lang tid, at svare JA. Ugen efter sad Mikkel i flyveren på vej mod sin hidtidige største udfordring. Et løb på en ægte Formel 1 bane i hjertet af Texas. Desværre viste moder natur sig fra sin grimme side, og kastede det ene regnskyld indover efter det andet. Men en 16. plads blev det til, efter kun 9 omganges træning.

Austin TX

I 2016 kører Mikkel for MRS (Molitor Racing System) i Porsche Mobil1 Supercup. Han deltager, som den eneste dansker, i verdens største felt af ens biler. 2016 blev også året hvor han kunne deltage i sit første 24 timers løb, nærmere bestemt 24H Dubai. Et løb hvor Mikkel undervejs viste rigtig gode takter,  og samtidig viste, at han er en af de kørere som man i fremtiden bestemt skal holde øje med.

Mikkel O dubai

I vinterpausen mellem 2017- og 2018-sæsonerne var Mikkel to gange på scenen under Dansk Motorsport Award. Dels for at modtage prisen som årets talent. Dels for at modtage publikumsprisen.

I 2017 og 2018 kører Mikkel Porsche Mobil 1 SuperCup. Hans bedste placering i 2017 blev til en ottendeplads ud af de 32 biler ved Mexicos Grand Prix. Mikkels bedste placering i år 2018 indtil videre med kun to løb kørt kom han i mål på en femteplads i Monacos gader!